Mesajı Okuyun
Old 14-12-2006, 11:17   #2
Av.Engin Özoğul

 
Varsayılan

Sayın Heather,

SSK bahsettiğiniz hükmü şu şekilde algılıyor.

İşyeri bildirgesi verildiği anda mevcut işçilerin işe giriş bildirgeleri bir ay sonra verilebilir. Ancak işe giriş bildirgesi verildikten sonra işe giren işçilerin bildirgeleri işe başlamadan önce/işe başladığı gün verilmelidir.

Ancak SSK'nın yorumu hatalı. Yargı organları ilk defa işyeri bildirgesi verilen işyerlerinde işe başlayan işçilerin bildirgelerinin, işyeri bildirgesi verildikten sonra bir ay içinde kuruma verilebileceğini düşünüyor.

İdari para cezasına karşı Kuruma itiraz edin.İtiraz reddedilirse Sulh Ceza Mahkemesinde dava açın. Yargı organları cezaları iptal ediyor. Emsal kararlar mevcut.


506 sayılı Yasa m.140
"İdari para cezaları ilgiliye tebliğ edilmekle tahakkuk eder ve tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde Kuruma ödenir veya aynı süre içinde Kurumun ilgili ünitesine itiraz edilebilir. İtiraz takibi durdurur. Kurumca itirazı reddedilenler, kararın kendilerine tebliğ tarihinden itibaren altmış gün içinde idare mahkemesine başvurabilirler. Mahkemeye başvurulması cezanın takip ve tahsilini durdurmaz. Tebliğ tarihinden itibaren on beş içinde Kuruma ödenmeyen idari para cezaları, bu Kanunun 80 inci maddesi hükmü gereğince hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte tahsil edilir."