Mesajı Okuyun
Old 06-05-2011, 12:57   #2
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan alperyldrm
Merhaba,

Mahkemenin kısmi kabul kararı sonucu vekâlet ücretine hükmedildi. Karar tarihinden çok kısa bir süre sonra müvekkil vefat etti. Ölümden çok kısa bir süre sonra da müvekkilin mirasçıları mirasın reddi davası açtı. Mirasın reddi davası sürüyor.

Bilindiği üzere ölümle beraber vekâlet ilişkisi sona eriyor. Bu kuralın istisnası işin niteliğinin vekâletin devamını gerektirmesi. Kararda vekalet ücreti ile ilgili olarak, davacıdan alınıp davalıya ( müvekkile ) verilmek üzere........TL vekalet ücretine hükmedilmesine dendiğinden, vekalet ücretiyle ilgili olarak doğrudan icra takibi başlatamıyorum.

Vekâlet ücretinin tahsiline ilişkin olarak mutlaka alacaklı kısmında müvekkil, müvekkil ölmüşse mirasçılarını yazmam gerekeceğinden, mirasçıların da mirasın reddi davasını açtığını düşündüğümüzde ben vekil olarak bu vekâlet ücretini nasıl tahsil edebilirim. Yukarıda belirtmiş olduğum genel kuralın istisnası burada geçerli olabilir mi ?

Öncelikli olarak her nekadar vekalet ücreti takdirinde taraf vekili olarak değil direk asilin üzerinden bağlanmış olsa da; eğer mirascılarda alacağınız avukat vekaletnamesi ile vekalet ücretini alabilirsiniz.

Bu husus, onlar açısından mirasın kabulü niteliği taşımayacaktır. Nihayetinde Avukatlık Kanunun kapsamında avukatın olan vekalet ücreti hakkının tesisinde kullanılacağından, sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum.