Mesajı Okuyun
Old 05-05-2011, 17:11   #1
hakikiavukat

 
Mutlu yargıtay kararı

Müvekkilim M adına faturaya dayalı bir icra takibi başlattım. Borçlu yetkiye ve borca itiraz etti. Sonradan farkettim ki fatura müvekkilin ortağı olduğu adi ortaklığın faturası. Binaenalyh takibi yetkili icrada açacağımızdan bahisle alacak hakkımızı saklı tutarak takipten vazgeçtim .

Yetkili icrada müvekkilin de ortağı olduğu adi ortaklığın tüm ortaklarını alacaklı göstererek ve takibimde tahsilde tekerrür oluşturmama kaydına da yer vererek takip açtım. Borçlu borca itiraz etti ve ayrıca şartlı feragat olmaz diye önceki takibin derdestlik oluşturacağını ileri sürerek itiraz etti. İlk duruşmada da esasa girilmeden evvel derdestlik hususunun incelenmesini istedi. Hakim de üstü kapalı şekilde davalı vekilinin beyanını onayladı.


Şimdi icra takibinden vazgeçmenin borçlunun onayına bağlı olmadığına , icra takibinden alacak hakkı saklı tutularak vazgeçilebileceğine dair karar arıyorum. Eski tarihli birkaç karar bulduysam da yeni tarihli karar bulamadım. Yardımlarınızı lutfen beklerim. Saygılarımla.