Mesajı Okuyun
Old 28-04-2011, 11:33   #3
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Ek olarak..

Boşanma kararı tamamen size ait olmakla;

Eşinizin tehditleri, hakaretleri ve varsa fiziki şiddeti için Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Ya da en yakın aile mahkemesine giderek "şiddet" gördüğünüzü belirtip korunma kararı verilmesini isteyebilirsiniz. Eşinizin tehdidi başlıbaşına şiddettir. Çocuğu alacağım demesi , korkutması şiddettir. Tanığınız varsa belirtiniz. Ancak mahkeme tanık dahi aramamak zorundadır. Kanun ihbarda bulunmayı "yeterli" görmektedir.4320 sayılı kanun 1. maddesi açıklıkla bu durumu ifade etmiştir.

Aile mahkemesi en kısa süre içinde, eşinizin eve yaklaşmaması, size ve çocuğunuza zarar vermemesi, evden ve ev eşyalarından sizin ve çocuğunuzun yararlanması gibi tedbirleri alacaktır. Eşiniz bu kararlara uymazsa cezalandırılır.

Boşanma davası açarsanız, çocuğunuzun velayetini, çocuğunuz ve kendiniz için önce "tedbir" boşanma kesinleştikten sonra da yoksulluk ve işitrak nafakaları olarak devamını isteyebilirsiniz. Maddi tazminat isteyebilirsiniz. Manevi tazminat isteyebilirsiniz.

Eşinizin boşanmaya neden olan olaylarda KUSURLU olduğunu kanıtlamanız halinde tüm talepleriniz olumlu karara bağlanabilecektir.

Eşinizin kusurlu olduğunu ise, anne babanızın tanıklığı dahil en yakın akrabalarınızın, komşularınızın, arkadaşlarınızın ifadelerinden yararlanabilir, varsa doktor raporu, savcılık şikayeti, aile mahkemesi korunma kararı, telefon ayrıntıları, mektip gibi her tür delili dosyaya sunabilirsiniz. Mahkemeden budelillerin toplanmasını isteyebilirsiniz.

Hak kayıbna uğramamak için lütfen hukuki desteği DOĞRUDAN alınız.

Yoksululuğunuzu kanıtlamanız halinde bulunduğunuz yerin il Baro'su (avukatlık örgütü) size ÜCRETSİZ avukatlık hizmeti sağlayabilecektir. Adliye binalarıdan da bilgi alabilirsiniz bu konuda.

Saygılarımla,