Mesajı Okuyun
Old 27-04-2011, 16:17   #2
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan solasan
Yaklaşık 1.5 yıl önce lisede iki çocugun şakalaşması neticesinde sınıftaki bir başka öğrencinin gözüne isabet eden set çisim yüzünden öğrencide görme kaybı oluşmus ancak peryodik olarak ameliyatlar yapılmıştır. En son ameliyatını son bir kaç gün içinde yapılmıştır. Milli Eğitime Karşı açılacak tazminat davasında hakdüşürücü süre olayın vuku bulduğu tarihten itibaren mi yoksa en son ameliyat tarihinden itibaren mi başlar? Olay tarihinden itibaren 1 yıl geçtiği için dava için zamanaşımına uğramış oluyor mu? Yoksa en son ameliyat tarihi baz alınarak zamanaşımı problemi berteraf edilebilir mi?

1 yıllık ve her halde 5 yıllık süreye tabi.
Ancak gerçek zararın ortraya çıktığı tarih itibariyle sürenin başlaması gerekir. Bu anlamda alınacak son doktor yada heyet raporu, süre başlangıcında esas teşkil edecektir.

Hatta bir Danıştay kararında geçen "Yasayla öngörülen tam yargı davaları idari eylem nedeniyle uğranılan zararın tazminini ifade etmektedir. Bu nedenle tam yargı davasının açılabilmesi için eylemin idariliğinin ve yolaçtığı zararın ortaya çıkması zorunludur." ibaresi de buna delalettir.