Mesajı Okuyun
Old 26-04-2011, 08:55   #2
tunak

 
Varsayılan

üstad kolaylıklar,

daha önce bir gsm operatöründe çalışmış bir vekil olarak yazıyorum. operatörler; bayiiler ile yaptığı anlaşmalarda bayiler için son derece ağır şartlar koyup, kendilerine de dava ikamesi halinde rücu edeceklerini açıkça belirliyorlar, bu konuda operatörler bayiilerin yaptıklarından müteselsilen sorumlu olup, konuyu belki de dava öncesi dahi çözüm için size yanaşacaklardır. nitekim bizde dava açılmasın diye, son derece farklı tekliflerde bulunuluyordu..
sorunuz kapsamında; tüketici mahkemesinde dava ikame etmek daha yararlı olur kanaatindeyim, onlar da TTK gereği tacir olduklarından ve yarı ticari bir iş olduğundan Ticarette görülmeli diyeceklerdir. ancak sizin şirket ile imzaladığınız sözleşmede tüketici olduğunuz açık, zaten yargıtay da tüketici olduğunuzu düşünüyor, nitekim haksız şart maddelerini ona göre iptal ediyor vs..

sonuç olarak, tüketici kanunu çerçevesinde, tüketici mahkemesinde; operatörler için çıkarılmış özel yönetmelikler de göz önünde tutularak, hem bayiiye hem de şirkete dava açın.. nitekim internet sitesinde dahi yazıyorsa, elleri çok zayıf kalacaktır.

saygılar- sevgiler.