Mesajı Okuyun
Old 20-04-2011, 21:08   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Maddi olarak bir zararınız varsa bunu ispatlayarak karşı taraftan talep edebilirsiniz. Çocuğunuz için iştirak nafakası da talep etme hakkınız vardır.Evli olmadığınız için çocuğunuzun velayeti ise sizdedir. Yine evli olmadığınızdan edinilmiş mallara katılma mal rejimine dayalı bir hak talebiniz olamaz. Ancak borç vermişseniz, katkınız olmuşsa bunu alacak davası olarak geri alabilirsiniz.

Manevi tazminat da açabilirsiniz. Ancak burada yine. davalının sizin kişilik ve sosyal haklarınıza zarar verdiğini kanıtlamak durumundasınız. İlişkide gerçek dışı beyanlarla aldatıldığınızı, kişinin medeni halini BİLEBİLECEK DURUMDA olup olmadığınız, 10-11 yıllık ilişkide neden evlenemediğinizi sorgulayıp sorgulamadığınız, iyiniyet kuralları çerçevesinde değerlendirilecektir.

Sayın Katılımcı,

Herhangi bir hak kaybına uğramamak için dava açmaya karar vermeniz halinde MUTLAKA bir avukat ile birlikte davanızı açmanızı ve sürdürmenizi tavsiye ediyoruz. Davanızın ispatı hassasiyet ve önem arz etmektedir.

Lütfen profesyonel destek alınız.

Yoksulluğunuzu istenen belgelerle kanıtlamanız halinde bulunduğunuz yerin il barosu tarafından tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti de verilebilecektir.

Saygıyla,