Mesajı Okuyun
Old 20-04-2011, 15:29   #17
diyojen

 
Varsayılan anayasaya aykırılık iddiası

Aslında jeanne d'arc la ayak üstü
hazırladığımız bir dilekçeydi. Zira temyizin son gününde harç süprizi ile karşılacağımızı düşünmemiştik. Dilekçe Örneğini aşağıya yazıyorum. Diğer meslektaşlarda en azından dilekçe verebilirlerse Ceza Yargılaması açısından belki büyük bir yanlıştan dönülebilir. Saygılar



……………………..CEZA MAHKEMESİNE

TEMYİZ EDEN VE ANAYASAYA
AYKIRILIK İDDİASINDA BULUNAN SANIK
.
MÜDAFİİ

DAVACI

KONU : Süre tutum talebimiz ile; temyiz için 6217 sayılı kanuna dayalı olarak talep edilen temyiz harç ve masraflarının CMK ya dayalı olarak Baro tarafından atanan müdafilerden talebinin Anayasaya, hak arama hürriyetine, Ceza Yargılamasına ve hukuk genel ilkelerine aykırılığından dolayı Mahkemeniz aracılığı ile ilgili kanunun ilgili kısmının iptalinin istenmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR (SÜRE TUTUM TALEBİ ve talebin harç nedeniyle reddine ilişkin beyan)

Anayasa’ya Aykırılık İddiamız: Dosyada Sanık ………….için İstanbul Barosu tarafından kanunen zorunlu müdafii olarak atanmış bulunmaktayım. İşbu nedenle sanık adına ve lehine temyiz harcı yatırma mecburiyetim söz konusu değildir. Sanıkla şahsen iletişim kurmak ve kısıtlı süre içinde temyiz harcını kendisinden tedarik etme imkanım da yoktur. Bu durum Müdafisi bulunduğum sanık açısından hak kaybına neden olacaktır.
Nitekim 6217 Sayılı Yasa ile getirilen ve Ceza Mahkemesi kararlarından temyiz harcı talep edilmesine ilişkin yasa maddesi AÇIKÇA Anayasanın eşitlik ve adil yargılanma hakkına ilişkin maddelerine aykırı olduğu gibi; ceza muhakemesinin ruhuna Hukukun genel ilkelerine, hak arama hürriyetine ve AİHS’ne aykırıdır. Bu nedenle bu dilekçemizin aynı zamanda süre tutum dilekçesi olarak ta kabulü ile; Sayın mahkemece Anayasaya aykırılık iddiamızın değerlendirilerek söz konusu yasa maddesinin iptali istemiyle ek karar ile dosyanın anayasa mahkemesine gönderilmesini talep etme zarureti doğmuştur. .

Netice-i Talep :Yukarıda arz ve izah edilen ve ayrıca re’sen nazar-ı itibara alınacak sebeplere binaen; gerekçeli kararın tarafımıza tebliğinden itibaren ayrıntılı temyiz dilekçemizi verme hakkımızı saklı tutarak kararı temyiz ettiğimizi arzeder; Ceza Mahkemesi kararlarının Temyizi için harç ve masraf talep edilmesini öngören 6217 sayılı yasanın ilgili maddesinin AÇIKÇA Anayasanın eşitlik ve adil yargılanma hakkına ilişkin maddeleri ile ceza muhakemesinin ruhuna Hukukun genel ilkelerine, hak arama hürriyetine ve AİHS’ne aykırı olması dolayısıyla bu dilekçemizin aynı zamanda süre tutum dilekçesi olarak ta kabulü ile; Anayasaya aykırılık iddiamızın değerlenidirilerek söz konusu yasa maddesinin iptali istemiyle ek kararla Anayasa Mahkemesine gönderilmesini saygıyla arz ve talep ederim.