Mesajı Okuyun
Old 20-04-2011, 09:58   #2
Av.Özlem PEKSÜSLÜ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan idris sağlam
Müvekkil kayıt maliki 50 yıl önce vefat etmiş olan gayrimenkulu 40 yıldır malik sıfatıyla kullanmaktadır.Dolayısıyla TMK 713/2 maddesi gereğince gayrimenkulün olağanüstü kazandırıcı zamanaşımına dayalı olarak adına tescilini isteyebilir.Ancak kayıt malikinin mitrasçıları müvekkilin bu hakkını kullanmasını engellemek amacıyla taşınmazın 40 yıldır müvekkilimin elinde olduğunu bilen 3. bir kişiye satmışlardır.Acaba müvekkil TMK 713/2'e dayalı olarak arsayı satın alan 3. kişiye karşı da dava açabilir mi.Bunun için nasıl hareket etmemiz lazım .Bu hususta elinde yargıtay kararı olan meslektaşlardan yardım bekliyorum.

Yargıtay değil de mahkeme kararı var elimde.Red gerekçesini aynen yazıyorum.

...kesinleşen kadastro tesbiti ile hazine adına kaydedildiği,parselin ...tarihinde hazine tarafından davalı kooperatiflere satıldığı,bu konuda kötü niyet unsurunun kanıtlanamadığı anlaşıldığından tapuya güven ilkesi gereğince davanın reddine...

Ben çok yerinde bir karar olduğunu düşünmüyorum.Müvekkil yaklaşık 30 yıldır taşınmazı kullanıyordu,halen de kullanıyor.Köy gibi bir yerde bu durumun kooperatiflerce bilinmemesi de mümkün değildir.