Mesajı Okuyun
Old 19-04-2011, 14:48   #4
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın aslı2754,

Alıntı:
Yazan aslı2754
sayın meselektaşlarım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ederek sorumu şöyle açıklıyayım.Kambiyo takibi yaptığım borçluları aynı olan bir ay aralıklı dört senet var.Ancak bunlardan sadece birinde tanzim tarihi var diğerlerinde yok.Gözümden kaçmış ve bu şekilde icra takibi yaptım.Şimdi borçlu tarafından tanzim tarihi olmadığı sebebiyle takibe itiraz edilmiş.Bu durumda takibin devamını sağlalamam mümkün müdür.Senetlerin sıralı senet olduğu savuunmasını yaparak birinde tanzim tarihi olmasının yeterli olduğu şeklinde bir savunma yapsam sonuç olumlu olur mu.Takip iptal olursa tekrar kambiyo takibi yapmamım bir yolu yok mudur?

TTK m.688/6 gereği tanzim tarihi bononun zorunlu unsurlarındandır. Bu sebeple tanzim tarihi bulunmayan senetlerle (bono vasfı olmadığından) kambiyo sentlerine mahsus haciz yolu ile takip yapılamaz.

TTK m. 690 atfı ile bonolarda da uygulanabilecek olan TTK m.592 gereği, bonoda tanzim tarihi bulunmadan bononun düzenlenmesi ve akabinde taraflar arasındaki anlaşmaya uygun olarak tanzim tarihinin sonradan atılıp tamamlanması mümkün ise de; bu tamamlama en geç tedavüle çıkarılma anında mevcut olması gerektiğinden (bu aşamadan sonra) söz konusu senetlerle kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip yapmanız mümkün olmayacaktır.

P.S: Sayın Cirit, 6102 S.K.'u kullanmaya başlamış sanırım

Saygılar...