Mesajı Okuyun
Old 18-04-2011, 12:18   #4
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan pathem
Teşekkür ederim Cengiz bey. Yalnız burada gerçek doğum yeri bilinmiyor, çocuk sağlık ocağına terk edilmiş, oradaki çocuk esirgeme kurumundan yasal prosedürlerle müvekkile evlatlık verilmiş. Oradaki sağlık ocağına terk edilmesi ora doğumlu olduğunu mu gösterir?

Bu durumda Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 19. maddesine göre kayıt yapılmış ve gerçek doğum yeri bilinmediğine göre davadan sonuç alamayacağınızı düşünüyorum.

Alıntı:
MADDE 19- (1) Yaşının küçüklüğü nedeniyle kendisini ifade edemeyen bulunmuş çocukların nüfus kütüklerine kaydedilmesi, kolluk görevlileri veya ilgili kurumların bu durumu belirten tutanaklarına veya ilgililerin beyanlarına dayanılarak bulundukları yerin nüfus müdürlüğünce yapılır.
(2) Zihinsel özürlü olup da bulunmuş onsekiz yaşından büyük kişileri, mahkemece tayin edilecek olan kayyımları bildirmekle yükümlüdür. Bildirimin tam teşekküllü devlet hastahanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile nüfus müdürlüğüne yapılması zorunludur.
(3) Bu kişiler hakkında düzenlenen tutanaklarda doğum tarihi, adı ve soyadı ile ana ve baba adı belirtilmemiş ise; nüfus müdürlüğünce ad ve soyad ile ana ve baba adı verilir. Doğum tarihi belirlenmemişse resmî sağlık kuruluşunca tespit edilmesi sağlanır.