Mesajı Okuyun
Old 14-04-2011, 20:09   #2
tiryakim

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan yeshilim
Kolay gelsin.

Danıştay 12. Dairesinin 1999/767 Esas ve 2001/1240 Karar numaralı 29.03.2001 tarihli kararını arıyorum. Arkadaşlar karar 3413 sayılı kanuna bağlı 2004/13 sayılı genelgesi hakkında olup, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumu kanunu ile alakalıdır. Özeti 18 yaşını dolduran ve yetiştirme yudrunda kalan çocuklara sosyal hizmetler müdürlüklerinin iş bulma zorunluluğu ile ilgilidir. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Aradığınız kanun maddesi tahminime göre aşağıdaki madde olmalı yalnız dediğiniz olayla ilgili Karar bulamadım.

Alıntı:

Korunma karar
ının süresi ve kaldırılması:

Madde 24 - Korunma karar
ı genel olarak çocuk reşit olana kadar devam eder. Ancak bu karar, korunma kararına neden olan şartların ortadan kalkması halinde Kurum yetkililerinin önerisi üzerine mahkemece çocuk reşit olmadan önce kaldırılabileceği gibi reşit olduktan sonra da çocuğun rızası alınmak şartıyla devamı hususunda karar verilebilir. Reşit olduktan sonra korunma kararının devamı aşağıda belirtilen şartlara bağlıdır.
a)
18 yaşını tamamlamış olan korunmaya muhtaç çocuklardan;
1. Ortaöğrenime devam edenlerin 20 yaşına kadar,
2. Yükseköğrenime devam edenlerin 25 yaşına kadar korunma kararları uzatılabilir.
b) Öğrenime devam etmeyen
18 yaşını doldurmuş çocukların bir iş veya meslek sahibi edilerek kendi kendilerine yeterli olabilmelerinin sağlanması amacıyla 20 yaşına kadar korunma kararları uzatılabilir.
Bunlardan korunma kararı kalkmış; ancak tek başına yaşamını sürdüremeyecek durumda bulunan kız çocukları, Kurumca himaye olunur. Bu çocukların emek karşılığı iaşe, ibate ve harçlıkları Kurumca karşılanmak kaydıyla Kurum hizmetlerinde çalışmaları da sağlanabilir.
c) Bedensel, zihinsel ve ruhsal özürleri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda bulunan ve çalışmaktan aciz olan Çocukların korunma kararı uzatılır.
Korunma kararı kalkan çocukların Kurumla ilişkilerinin devamı sağlanır. Bu çocuklara gerektiğinde imkanlar ölçüsünde Kurumca yardımcı olunur.

Teşekkürler...