Mesajı Okuyun
Old 14-04-2011, 11:19   #2
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.ertürkyıldız
sayın meslektaşlarım bir dosyamda nafakanın indirilmesi kararı verildi.burada devam eden icra dosyasına nasıl bir işlem yapılmalıdır.Kararın kesinleşmesi beklenmeli midir?yoksa icra dosyasını kesinleşmeden durdurabilir miyiz?dosya eski nafaka üzerinden hala devam etmektedir.bu nafakanın icra dairesinde aynı dosya üzeinden indirilmesi prosedürü nasıldır?

Sayın meslektaşım,

Bu tür durumlarda eski dosya üzerinde işleme devam edebilirsiniz. Ancak bu konuda kararın icra dosyasına sunulması gerekmekte. BU durum itibariyle icra müdürü, maaş haciz var ise, yeni duruma göre yeniden müzekkere yazıp, durumu ilgilisine bilidrmelidir. Mahkeme kararının kesinleşmesine gerek yok.

Burada, dava tarihi itibariyle indirim söz konusu olacağından, var ise fazla paranın iadesi istenilmeli. Mahsup konusu yapılabilir mi, o konuda hukuk mantığım farklı düşünceler taşıyor. Nafaka özel bir alack türü olduğundan mahsuplaşmaya konu olabileceğini sanmıyorum. Ancak sebepsiz zenginleşme hükümlerince talep konusu yapılabilir. Ancak mahsup yapılamaz, diye düşünüyorum.