Mesajı Okuyun
Old 13-04-2011, 15:34   #3
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Ben bu konudasayın Şenel Deligöz'den bazı husular çercevesinde farklı düşünce içerisindeyim.

EĞER İKİNCİ EL OLARAK ALDIK DERSENİZ;
Öncelikli olarak, bir ev alıyorsun ve ikinci elden alıyorsunuz. Yani alırken bu malın gzöle görülür durumunu görüyorsun ve buna göre para veriyorsun. Sonra da yok efendim ben müteahhitle böyle anlaşmamıştım deme şansın yok.

İlk alıcı, müteahhite çok para verip de evi eksik almış ise, bence yapılmayan işlerden dolayı kaybını bizzat kendisi talep edebilir.

yani sözün özü, ilk alıcı anlaşmayı yapıp beden ödemiş ise, zararını kendisi tazmin eder; ikinci alıcı, evin mevcut durumu ile alıcısı olduğundan, bu konuya taraf olmaz.

DİREK MUHATABIMIZ İLK ELDEN MÜTEAHHİT DERSENİZ;
Burada yine aranızda anlaşma olmadığından, müteahhit ben evi yaptım bu şekilde beğendiler evi aldılar diyebilir. (yani müteahhidin bir takım maliyelik sorunlar sebebiyle, hülle yolu ile sattım diyeceğini sanmıyorum)

Bu anlamda alınan malda, gizli ayıplar var ise zarar ziyanı almanız mümkün ancak sözleşme olmadan hazırdaki alınan malda açıkça olmayan bir durumu ileri sürerek, "bu da yok muş, zararımız giderilsin" demeniz, ne kadar inandırıcı olur doğrusu pek mümkün değil gibi.