Mesajı Okuyun
Old 12-04-2011, 09:08   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Eşinizin,önceki ilikinizden doğan çocuğun sizinle iletişime geçmesine kızması haksızdır.Çocuğunuzun sizinle ale ilişkisi kurmaya hakkı bulunmaktadır.

Eşinizin size şiddet uygulaması ve müşterek konuttan uzaklaştırması kusurlu davranış ve aynı zamanda şiddettir.

Öncelikle en yakın aile mahkemesine başvurarak müşterek konutun size ve çocuklara tahsisi veya evden yararlanmanıza engel olmama,koruma kararı süresince eşinizin nafaka ve konutun mutad giderlerini ödemeyesi,korku ve şiddete yönelik davranışların yasaklanmasını ve gerekli görülecek diğer tedbirlerin alınmasını isteyebilirsiniz.

Karara uymayan eşiniz hakkında üç aydan altı aya kadar hapis cezası istekli ceza davası açılacaktır.

Bu karar sonrasında müşterek konutunuza dönebilir ve çocuklarınızla birlikte olabilirsiniz.

Ayrıca evlilik dışı doğan çocuğunuz ile kişisel ilişkinizi sürdürebilirsiniz.

Eşinizin boşanmak istemesi boşanmaya yeterli değildir.Siz böyle bir dava açıldığında itiraz edebilir veya onun kusurları sebebi ile kendiniz de boşanma davası açabilirsiniz.

Boşanma davasında çocukların velayeti hakkında hakim çocukların yararını gözeterek karar verecektir.Hakim uzman görüşü ve çocukların görüşünü dikkate alacaktır.

Kredi ile alınan ev sizin adınıza kayıtlı ise yasal bir girişimde bulunmanıza gerek yok.Ev sizindir.Ama krediyi siz çekip eşiniz kendi adına tapuda kayıt yaptırmışsa,boşanma durumunda ,boşanma davası açılıncaya kadar ödenen miktarın yarısını talep etme hakkınız bulunmaktadır.

Daha detaylı bilgi için bir avukattan doğrudan hukuki destek almanızı öneriyoruz.