Mesajı Okuyun
Old 06-04-2011, 11:30   #37
Admin

 
Varsayılan

Öncelikle amacınızın ne olduğunu açıklığa kavuşturmanız gerek diye düşünüyorum. Mecurun en hızlı şekilde tahliyesini mi istiyorsunuz, mecurun içindekileri yaptıkları usulsüz işlemler için "süründürmek" mi istiyorsunuz, mevcut kira alacağınızı biran önce almak mı istiyorsunuz vs. Zira izlemeniz gereken metot, varmak istediğiniz sonuca göre değişecektir.

Vereceğiniz cevabın "hızlı şekilde tahliye" olacağını varsayarsam, bence yapmanız gereken:
1- Kiracı olduğunu ikrar eden S'ye, kaymakamlık tutanağında kendi ikrar ettiği 3000 Euro kira bedeli üzerinden, satın alma tarihinizden bugüne kadar olan borcu için 30 günlük icra takibi yapmak.
2- Eğer belediyeye sunduğu yazılı kira kontratında muacceliyet şartı varsa, yukarıdaki icra takibinde, dönem sonuna kadar olan kiraları da istemek. Muacceliyet şartı yoksa, bundan sonra her ayın 6. günü ödenmeyen kiralar için yeni bir 30 günlük icra takibi yapmak.
3- Tahliye sebebiniz "ihtiyaç"sa, belediyeye sunduğu sözleşmede yazılı tarihi dikkate alarak, mecura ihtiyacınız olduğunu ve önümüzdeki yılın aynı günü itibariyle sözleşme fesh edeceğinizi S'ye ihtar etmek
olmalıdır diye düşünüyorum.

Bir de naçizane bir öneri: Böyle durumlarda 10 kere düşünüp, bir kere işlem yapmakta ve seçtiğiniz yol ve arkasında durduğunuz iddia konusunda tutarlı olmakta fayda var. S'ye H'ye çektiğiniz her ihtar, yaptığınız her icra takibi, resmi makamlara yaptığınız her müracaat bulunduğunuz iddialar açısından sizi de bağlıyor ve sürekli zikzag çizdiğiniz zaman tıpkı S'nin başına gelen gibi siz de inandırıcılığınızı yitiriyorsunuz. O nedenle sürekli yeni bir hukuki işlem yapmak yerine, gerekli tüm araştırmaları yaptıktan sonra durumu iyice netleştirip, daha sonra geri adım atmayacağınız tek bir iddia ile buna uygun hukuki işlemleri başlatmakta yarar var düşüncesindeyim.

Sayın Konyalı'nın da son derece isabetle belirttiği üzere işleri "karıştırmak", karşı tarafın menfaatinedir, sizin değil. Siz "sadeleştirmeyi" ve "basit yolu" deneyin, bir sürü değişik şikayet, dilekçe, ihtar ile kazanan siz olmazsınız, tahliyeyi geciktirme amacındaki karşı taraf olur.