Mesajı Okuyun
Old 03-04-2011, 03:13   #7
mntopcu

 
Varsayılan

Arkadaşlar gerekçeli karar geldi ve temyiz ettim.

Temyiz gerekçelerim özetle;

1) CMK. düzenlemeleri “Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat” hususuna ilişkindir; bizim davamız ise “İdarenin Hizmet Kusurundan Kaynaklanan Tazminat Davası” dır.

2)Olayımızda koruma tedbiri sözkonusu bile değildir. Müvekkil koruma tedbiri nedeniyle değil kamu görevlilerinin zincirleme ağır ihmali nedeniyle 27 gün hapis yatmıştır.

3)Müvekkilin kendisi veya eylemi yargılanmamıştır, yargılama safhasında sadece kimliği kullanılmıştır. Ki bu duruma kamu görevlilerinin kusuru yol açmıştır. Dolayısıyla adli kolluk ve yargı makamlarının silsile halindeki hizmet kusurundan kaynaklanan bir nevi haksız fiil sözkonusudur. Sayın Mahkeme ‘Koruma Tedbiri’ ile ‘Hizmet Kusuru’ arasındaki ayrımı yapamamıştır.

4)Dolandırıcılık şüphesi ile gözaltına alınan ve isminde dahi çelişki bulunan şahsın üzerinden kimlik çıkmamasına rağmen “ben şu kişiyim” şeklindeki beyanına güvenilmesi, dolandırıcının sırf sözüne itibar edilip kimliğinin hiç araştırılmaması, üstelik aynı hatanın iki kez yapılması asla kabul edilemez.

5) Olay koruma tedbiri tazminatı ile geçiştirilemeyecek kadar vahimdir. Yapılanları 'koruma tedbirinde hata' olarak değerlendirmek konuyu basite indirgemek olur.

Bu nedenlerle dava CMK kapsamında değildir, genel hükümlere tabidir; Ağır Ceza Mahkemesinin görevine girmez.

Temyiz sonucunu merakla bekliyorum...