Mesajı Okuyun
Old 01-04-2011, 17:34   #1
Av.Suleyman.Karadag

 
Varsayılan Taahhüdü ihlal cezasına rağmen Alacaklı vekilinin ödemeyi borçlunun diğer dosyasına mahsup etmesi

Müvekkilimin aynı icra dairesinde aynı yıl içerisinde açılmış 2 adet dosyası var. a dosyasından ödeme taahhüdünde bulunmuş ve hakkında verilen tazyik hapsi cezası kesinleşmiş. Cezanın kesinleşmesinden sonra alacaklı vekili ile görüşüyor ve toplam 4.000-TL tutarında bir ödeme yaparsa cezadan vazgeçeceğini bildirmiş fakat müvekkil tarafından işbu ödeme yapılmasına rağmen cezadan vazgeçmediği gibi icra dosyasına da ödeme bildiriminde bulunmamıştır.

Daha sonra geçen konuşmalar neticesinde alacaklı vekili icra dosyalarına tahsilat bildiriminde bulunmuş ve parayı taah. ihlal cezası olmayan sosyaya mahsup ettirmiştir. Ben de aynı anda;

" Biz dekontta icra dosyası belirtmemiş olsak da sözlü olarak bildirdik ve müvekkilin saiki hakkındaki cezanın kaldırılması için taahhütte bulunduğu dosyaya ödeme yapmak yönündeydi" anlamına gelecek bir beyanda bulundum.

Ayrıca icra müdüründen verdiğim dilekçenin alacaklı vekilinin tahsilat bildirimi ile aynı anda verildiğini her iki vekilin de aynı anda başvurduğunu belirtir bir zabıt düzenleyip vermesini talep ettim. Bu yönde hazırlanan zabıt da elimde.

Acaba suç duyurusunda mı bulunmalıyım? tetkik merciine mi başvurmalıyım? yoksa icra müdürlüğüne talep mi açmalıyım? yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...