Mesajı Okuyun
Old 01-04-2011, 13:12   #2
kezzy

 
Varsayılan

ilanın şekli ve ilanın gazete ile yapılıp yapılmayacağı ilgililerin menfaatleri gözetilmek suretiyle icra dairesi tarafından belirlenir.( İİK m.126,m.114/II)
Uygulamada gayrimenkul satış ilanları genel olarak gazete ile yapılmaktadır.
Gayrimenkulün değerinin yüksek olduğu durumlarda mahalli gazeteler ile yapılan ilanlar ile yetinilmemektedir. İcra müdürlüğü tarafında ilanın yurt düzeyinde yayınlanan bir gazetede yapılmasına karar verilmesi halinde, bu ilan satış talebi tarihinde tirajı elli binin (50.000)üzerinde olan yurt düzeyinde dağıtımı yapılan gazetelerden biriyle yapılır. (İİK m.114/II 12.02.2004 tarihli değişiklik)
Uygulamada arttırmanın yukarıda belirtilen şekli ile gazete ile ilanı yeterli görülmemekte, ayrıca arttırma ilanının icra divanhanesine asılmasına ve belediye hoparlörü ile duyurulmasına da karar verilmektedir. Yüksek mahkeme kararlarında da gazete ilanı ile birlikte belirtilen işlemlerin yapılmaması durumunda, bu noksanlığın arttırmaya katılımı azaltacağı belirtilmiş ve belirtilen noksanlıklar ihalenin feshi sebebi sayılmıştır.
Satılacak gayrimenkul bir köy sınırları içinde ise, arttırma ilanının köy odasına ve köy halkının görebileceği başkaca yerlere asılması gerekir.

trajı 50.000 üzerinde olan gazte ilanları 2000-TL civarındadır genelde