Mesajı Okuyun
Old 31-03-2011, 11:25   #24
cesur_yürek

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.kadirpolat
T.C.
YARGITAY
2. Hukuk Dairesi


Esas No: 2001/12348 Karar No: 2001/13478 Tarih : 08.10.2001


Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.

Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davalı kocanın kusurlu hakaretleri ile başka kadınla yaşadığı yolunda YAYGIN SÖYLENTİ çıkmasına sebebiyet verdiği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında müşterek hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, Boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

S O N U Ç : Davacının temyiz itirazının kabulü ile hükmün BOZULMASINA temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oyçokluğuyla karar verildi. 08.10.2001 Pzt.

Öncelikle yargıtay kararını foruma eklediğiniz için teşekkür ederim.

Söz konusu boşanma davasındaki somut olaya bire bir uyan yargıtay kararı olmadığını belirtmeliyim.Zira dosyayı özetlersek ; davalının beyanı şu şekildedir :'' Davacı eş, x isimli şahısla mesajlaşmıştır ve kanaatimce ilişki yaşamaktadır.'' Bu iddia davanın temeline dayandırılmamıştır ve dayanaktan yoksundur.

Aksi yönde yani somut olayımıza bire bir uyan yargıtay kararı varsa dahi ,kararın doğru olduğunu düşünmüyorum.İyi çalışmalar .Saygılarımla.