Mesajı Okuyun
Old 30-03-2011, 18:55   #1
kapbana

 
Varsayılan cevap ve düzeltme hakkı? usulü nasıl?

Merhabalar;

Müvekkilim olan bir firmanın hakkında son bir kaç aydır bir gazete tarafından karalama kampanyası başlatılmış ve gerçekte yaşanan bir iki aksaklık abartılarak ve bunlara dolanarak aslında var olmayan birtakım eksiklikler var imişçesine haber yapılmaktadır.

Yukarıda da belirttiğim gibi esasında yaşandığı iddia edilen bazı sıkıntılarımız adli makamlara konu edilmiş olmasına rağmen bunların müvekkil şirketin mahvına sebep olduğu; kötü yönetim tarzının var olduğu ve tam olarak hakaret olarak değerlendirilmese de haber amacı dışına çıkıldığı belirli olan bir takım duygusal yayınlar yapılmıştır.

Müvekkilin piyasaya ciddi bir borcu olmamasına rağmen batak firma olduğuna dair; ve çalışanlara kötü muamele edildiğine dair (yine savcılığa yansımış bir olay yok) haberler yayınladı.

Ama ortada bariz bir hakaret yok...Sürekli bu konuda yayın yapılmakta; toplumda müvekkil şirketin ciddi anlamda kötü yönetildiğine dair bir kanı oluşturulmaya çalışılmaktadır.


Bu durumda muhakkak savcılığa başvuracağız ancak cevap ve düzeltme hakkımızı gazeteye karşı kullanmak da istiyoruz.

Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?

1. Muhakkak kısa bir ihtar mı çekmeliyim?
2. İhtarın içeriği bildiğimiz şablonda mı olmalı? (.......şeklinde düzeltilmesini; aksi halde kanuni yollara başvuracağımızı bildiririz.. vs gibi mi?) (Yoksa yazılanların gerçeklikten uzak olduğuna dair gerekçeleri ile birlikte bildiren bir yazı mı yazılmalı ve gönderilmeli gazeteye?)
3. Cevap ve düzeltme hakkımızı kullanmaksızın yalnızca savcılığa başvurmanın bize bir faydası sağlanabilir mi?

Özellikle cevap ve düzeltme hakkı ile ilgili usule yönelik bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler