Mesajı Okuyun
Old 26-03-2011, 20:51   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan tiryakim
Merhabalar Değerli Meslektaşlarım.
Bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.Elimde icra takibi yaptığım yüksek miktarlı senet var . Senette herhangi bir usülsüzlük bulunmamaktadır. Senette Senet borçlusunun ismi ve adresi yazmaktadır. Senedi icra takibine koyduk.
İcra takibine konu yaptığımız Senette borçunun T.C Kimlik Numarası bulunmamaktadır. Borçlunun adresinin yazılı olduğu köye tebligatı çıkardım fakat iade geldi. Jandarmadan adres araştırması istedim.Gelen adres araştırma cevabında Senet borçlusunun köyde ikamet etmediği yazıyor.
Ben bu senet borçlusununun kimlik bilgilerine nasıl ulaşıp tebligat yapacam. Bu konudaki değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılar...

Tebligat kanununu incelediniz mi sayın meslektaşım?

Alıntı:
BİLİNEN ADRESTE TEBLİGAT:
MADDE 10. Tebligat, tebliğ yapılacak şahsa bilinen en son adresinde yapılır. Şu kadar ki; kendisine tebliğ yapılacak şahsın müracaatı veya kabulü şartiyle her yerde tebligat yapılması caizdir.

(Ek fıkra: 19/01/2011 - 6009 S.K. / m.3)Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması hâlinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.