Mesajı Okuyun
Old 18-03-2011, 14:50   #20
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Nevra Öksüz
Katkınız için çok teşekkür ederim

BK m.137: "Dâva veya defi, vazıyed eden hâkimin salâhiyeti olmaması veya tamiri kabil ve şekle müteallik bir noksan veya vaktinden evvel ikame edilmiş olması sebebi ile reddolunmuş olup da arada müruruzaman müddeti hitam bulmuş ise alacaklı hakkını talep etmek için altmış günlük munzam bir müddetten istifade eder." diyor.

HUMK m.193/3-4: "Her iki halde kararın kesinleşmesi tarihinden itibaren on gün içinde yeniden dilekçe verilmesi veya yeniden çağrı kağıdı tebliğ ettirilmesi gerekir.

Aksi takdirde dava açılmamış sayılır. Kanunda belirtilen ayrık hükümler saklıdır." şeklinde.

HUMK m.193 mucibince mahkemece verilen görevsizlik kararının kesinleşmesi tarihinden itibaren 10 gün içinde görevli mahkemeye başvurulmazsa dava açılmamış sayılacaktır ve bu ahvalde ilk davanın devamı niteliğinde sayılacak bir dava söz konusu olamayacağından; görevsizlik kararı verilen ilk dava bakılırken müruruzaman müddeti hitam bulmuş olacaktır. BK m.137 bu halde devreye giriyor (diye düşünüyorum ).

Saygılar...

Somut olayınızda, tüm sürelere uyulmuş durumda. Rücu davası ödemeden itibaren 1 yıl dolmadan açılmış, son görevsizlik kararı 21.01.2010 tarihinde kesinleşiyor. Ve 29.01.2010 tarihinde Adli yargıda dava açılıyor.

Zamanaşımı haksız fiile dayalı 1 yıl da olsa genel zamanaşımı 10 yıl da olsa, davanızın süresinde açıldığını düşünüyorum.

Ben teşekkür ederim..