Mesajı Okuyun
Old 17-03-2011, 13:59   #3
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

[quote]Verilen tedbir kararı genelde tedbirden önce açılmış olan takiplerin durmasına, tedbirden sonra açılan takiplerin iptaline yöneliktir.[quote]

Genelde kelimesi pek olmamış burda. Tedbir kararı ile icra takibinin yapılması engellenmiş olduğundan karardan sonraki takipler iptal edilir. Karardan öncekiler de olduğu yerde durur.

Alıntı:
Yazan Av.Engin Yeşil
tedbir alan şirket teminat göstererek tedbir alabilmekte ödemeleri azar azar yaparak iflas erteleme ve ertelemeyi uzatabilmektedir. Şirketin durumu iyiyse bir müddet sonra size teklifle döneceklerdir.

Davacının tedbir için bir teminat yatırması gerekmemektedir. Bu yasanın mantığına da aykırı olur. Zira zaten borca batık ve iyileşme umudu olan davacının tedbir için teminat ödenmesine karar vermek iflas ertelemesinde güdülen amaca terstir.

Soru sahibi meslektaşım. Hasımsız olarak açılan iflasın ertelenmesi talepli mahkeme dosyasına müdahale talebinizi ve dayanak belgelerinizi sunarak dosyayı takip ediniz. Erteleme kararının veya uzatma kararının kaldırılması ile talebinizin zamanaşımı süresi yeniden başlayacağından bu konuda bir sıkıntı yaşamayasınız. Karar iflas çıkarsa iflas masasına alacak kaydı yapacaksınız. Davanın, sermaye şirketinin borca batık olmaması nedeniyle reddine karar verilirse genel hükümler çerçevesinde hak talebinde bulunabilirsiniz. Kolay gelsin.