Mesajı Okuyun
Old 08-12-2006, 15:20   #1
Burak Demirci

 
Varsayılan Maddİ Tazmİnat-sÖzleŞmenİn İhlalİ

Bir askeri kurum elbise alım işi için ihale açmış. İhaleyi müvekkil şirket kazanıyor. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra müvekkil şirket ile kurum arasında sözleşme imzalanıyor. Sözleşmeye göre müvekkil şirket, belli bir zamana kadar söz konusu elbiseleri şartnameye uygun olarak kuruma teslim edecek. Buna göre müvekkil şirket elbise yapım işi için bir kaç firma ile anlaşıyor. Anlaşmaya göre kumaş işini A şirketi üslenecek. Söz konusu şirket, belli bir süre içerisinde kumaşları şartnameye uygun olarak teslim edeceğini yazılı olarak taahhüt etmiş.

Şartnamede belirtilen süre içerisinde müvekkil söz konusu elbiseleri kuruma teslim etmiş. Ancak kurumun oluşturduğu komisyon tarafından incelenen elbiseler, kumaşın şartnameye uygun olmadığı gerekçesiyle yeterli görülmemiş ve böylece müvekkil taahhüdünü yerine getirememiş. Ayrıca müvekkil kumaş işi için A şirketine 25.000 YTL ödemiş. bunun banka dekontları da mevcut.

Bu haliyle müvekkil şirketin kumaş işi için A şirketine ödemiş olduğu paraları talep edebilir miyiz? Müvekkilin ihalede taahhüdünü yerine getirememesinden dolayı mahrum kaldığı karı da talep edebilir miyiz.? Ayrıca müvekkil cezalı konuma düştüğü için manevi tazminat isteyebilir miyiz? veya bunların haricinde tavsiye edeceğiniz bir yol var mı? Saygılar...