Mesajı Okuyun
Old 13-03-2011, 14:05   #6
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk 07
yoksulluk nafakasını davadan önce talep etmiştim.anladığım kadarıyla dava temyizden geldikten sonra tekrar yoksulluk davası açacağım öyle dimi?

Sayın Katılımcı,

Boşanma davasından önce açtığınız bir nafaka dosyası varsa istediğiniz nafaka tedbir nafakasıdır. Ve boşanma kesinleşene kadar devam ederler.

Hayır ben boşanma davası içinde nafaka talep ettim ve boşanmadan sonra da devamını istedim diyorsanız, bu durumda mahkeme size tedbir nafakasına hükmetmiş ve yoksululğa düşmeyeceğinize kanaat getirerek, yoksulluk nafakası olarak devamına hükmetmemiştir. Kararı temyiz edebilirsiniz.

Boşanma davanızın içinde sadece nafaka talebinde bulunup, bu nafakanın boşanma kesinleşince de devamını istemediyseniz mahkeme kendiliğinden devam kararı veremez.

Dosyanız yargıtaydan döndükten sonra 1 yıl içinde yoksululk nafakası davası açarsınız.

Sayın Katılımcı, hukuk eğitimi almadığnızdan sorularınız hukuki ayrıntı ve istikrarlı bir bilgi de içermemektedir. Yapmanız gereken profesyonel bir avukattan DOĞRUDAN yazılı ve sözlü hukuki destek almaktır. Dosyalarınız hukuki gözle incelenmeli ve sağlıklı bir yol izlenmelidir. Aksi hal yanıltıcı olacaktır.

Bir an önce profesyonel destek alınız.

Kahdem'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Saygılar.