Mesajı Okuyun
Old 11-03-2011, 11:20   #5
Av.Özlem PEKSÜSLÜ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ATARAS
Sayın Meslektaşım; Mahkeme, duruşmaya çıkan fakat sahte kimlik sunan gerçek sanığın kimlik bilgilerini tespit ettikten sonra, bu kişi hakkında iddianame düzenlenmesi için C. Savcılığına müzekkere yazar. Savcılık bu gerçek kimlik üzerinden iddianame düzenler ve gerçek sanık bu şekilde yargılanmaya devam eder. Bu kişi hakkında ayrıca sahte kimlik kullanmaktan dolayı da gerek mahkemece ve gerekse tarafınızca suç duyurusunda bulunulabilir. Muhtemelen, 2 suç içinde tek iddianame düzenlenip davaya bu şekilde devam edilir... diye düşünüyorum

Sanığın ifadesi alınamadı.Kendisine de ulaşılamıyor.Kimlik olarak yeğeninin kimliğini kullandığı için iddianamede yeğeninin ismi geçiyor.Onun ifadesi alındığında durum ortaya çıktı.Fotoğraf teşisi yapıldı.Şimdi sanığın gerçek kimliği üzerinden adres araştırması yapılması için müzekkere yazıldı.

Anladığım kadarıyla siz de benim gibi bu dosya üzerinden devam edilemeceğini düşünüyorsunuz.???Ben diğer sanığın hakkında karar verilip ve bu sanık hakkında da suç duyurusunda bulunup dosyanın kapatılması gerektiğini düşünüyorum da emin olamadım.

Teşekkürler...