Mesajı Okuyun
Old 10-03-2011, 13:22   #3
Av.Özlem PEKSÜSLÜ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Aykut Toklu
Görünen o ki bir dava açılmış bu davada biz birinci sanığa A diyelim ikinci sanığa da B diyelim. Sizin söylediğinize göre B aslında B değilmiş mesela ona da C diyelim ya da daha kalıcı örnek olsun tesbihte hata olmaz isim verelim

Özlem ile Aykut sanık olsun ama ben gerçekte Aykut olmayayım da Ahmet olayım.

Böyle bir durumda dava aslında Aykut lehine düşer yani dava dosyasında artık Aykut sanık sıfatından çıkar ve davadan beraat eder ancak Ahmet hakkında dava devam eder ancak Aykut'un aslında Ahmet olduğunun anlaşılması nedeni ile Ahmet'in bilgilerinin dava dosyasına eklenmesi gerektiğinden Ahmet ile ilgili nüfus ve adres bilgilerinin istenmesi gerekir.

Burada söyle bir durum olmalıydı bana göre eğer Aykut duruşmadaydı ise adres ve nüfus bilgileri kendisinin beyanından tespit edilebilirdi ancak sanırım hakim kimlikte sahtecilik yapan bir adamın vereceği nüfus ve adres bilgilerine de itibar edilmeyeceğini düşünmüş olsa gerek ki bu bilgilerin resmi makamlardan alınması için müzekkere yazmış.

Bu durumda zaten Ahmet artık Aykut olarak değil bizzat Ahmet olarak davada sanık olmaya devam edecek ve eğer suç sabit olursa ceza alacaktır. Ayrıca bir işlem yapmanıza veya bir de Ahmet adına suç duyurusunda bulunmanıza gerek yoktur.

Ancak yine açıklamak gerekir ki bu dava içerisinde yoktur yani hakaret ve kişilerin huzur ve sükununu bozmak suçundan ötürü ayrıca bir de Ahmet'in asıl kimliği açığa çıktı diye Ahmet hakkında suç duyurusunda bulunmaya gerek yoktur tabi ki Ahmet hakkında hem şahıslar hem de resmi makamlara karşı kullanmış olduğu sahte kimlik nedeni ile ayrıca bir suç duyurusunda bulunulabilir.


Teşekkür ederim Aykut Bey ,çok iyi anlatmışınız.Ben iddianamede Aykut sanık olarak geçtiği için iddianameye bağlılık ilkesi gereğince artık Ahmet hakkında yargılamaya devam edilemez diye düşündüm.

Özlem zaten cezalandırılacak onda şüphe yok daAma Ahmet hakkında davaya konu suçtan ötürü suç duyurusu bulunulması gerekir diye savunma yapmıştım

İddianamenin dışına çıkılmış olunmuyor sanırım bu durumda?