Mesajı Okuyun
Old 08-03-2011, 20:36   #1
Av. Recep

 
Varsayılan Cari hesap alacağı borca ve yetkiye itiraz üzerine sorular

Merhaba Sayın Meslektaşlarım;

Benim çözüme ulaşamadığım sizlerlede paylaşmak istediğim bir husus var.

Olay şu, cari hesaba( fatura alacağı) dayalı ilamsız icra takibine, süresi içinde borçlu vekili tarafından, borca ve yetkiye itiraz edilmesi üzerine takip duruyor.

1-) Bu halde; alacaklı vekili olarak, borçlunun itirazında belirttiği icra dairesinin yetkisini kabul etmediğim faraziyesinden yola çıkarak; ilk icra takibiminden feragat ederek, alacaklı ikametgahını bağlı olduğu yer icra dairesinde ( para alacağı bk 73 görütülecek borç, alacaklı ikameti) yeni bir icra takibi başlatmamın takip hukuku açısından bir sakıncası var mı?

2-) İlk icra takibine ait duran dosyayı, borçlunun değilde kendi belirlediğim bir icra dairesinin yetkili olduğundan bahisle gönderilmesini talep etmemde takip hukuku anlamında bir sakınca var mı sizce

3-) İlk yapılan takibi bir kenara bırakarak, doğrudan alacaklı ikamet mahkemesinde genel hükümler uyarınca alacak davası (itirazın iptali değil) açmamda bir sıkıntı var mıdıır? Sizce derdestlik itirazı vb ile karşılaşırmıyım ? Zira yetkisiz yerde başlatılan İicra takibi hala derdest iken bir alacak davası açmayı düşünüyorum. Ne dersiniz.


Sizlerin değerli görüşlerini bekliyorum.

Av. Recep