Mesajı Okuyun
Old 04-03-2011, 15:34   #4
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.H.AtılAyaydın
Yanıt için teşekkürler, hukuki prosedürü bilmekle beraber, somut olayda kiracı iyiniyetli değil, öyle olsaydı kiralananı boşaltma nedenini ve bunun geçici olduğunu müvekkile izah ederdi, kiracı ödenmemiş kira paralarına ilişkin ödeme emri eline geçtiğinde apar topar kiralananı boşaltarak kaçmıştır, tahliye prosedürü uzun süreceğinden, müvekkilin mağduriyetinin en aza indirilmesi için bir yol bulmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de müvekkili yanlış yönlendirmemek en başta gelen amacımız. Tekrar teşekkürler saygılar

Sayın Admin'in isabetli yorumuna katılıyorum. Ayrıca ilk mesajınızda yazdığınız ihtimalleri değerlendirmek istiyorum.

1- İcra memuru ile eve hacze gittiniz. Kiracı evde yok, çilingirle kapıyı açtınız. İcra memuru haciz zaptına ne yazacaktır? "Haczi kabil mal bulunamamıştır" ısrar ettiniz ve "mecurun tamamen boş olduğu/tahliye edildiği görüldü" diye yazdı. Siz bu yazıyla ne yapacaksınız? Yine mahkemeye müracaatla "mecurun boşaltıldığı ama anahtarın teslim edilmediğini" iddia ederek, mahkemeden "karar" vermesini isteyeceksiniz.

2- Mahkeme kararıyla tespit yaptırmak. Birçok mahkeme "eda davası açma hakkı varken tespit istenemez" gerekçesiyle talebinizi red edecektir. Diyelim ki, tespit talebiniz kabul edildi. Yine mecura gideceksiniz, yukarıda yazdıklarım yaşanacaktır. Tespite giden mahkeme tahliyeye karar veremeyecğine göre, elinizdeki tespit tutanağı sadece mecurun "boş" olduğunu tespit edecektir. Tahliye için yine bir mahkeme kararına ihtiyaç duyacaksınız.

Bu nedenlerle, takip ettiğiniz yolun tek pratik ve yasal yol olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde,riskli yol/lar baş ağrıtabilir.