Mesajı Okuyun
Old 02-03-2011, 20:45   #4
Malik Eskişehirli

 
Varsayılan

Sn.Yılmaz.
Öncelikle, muhtemelen gelenler sigorta şirketinin personeli değil, taşeron araştırmacılardır. Bu da sigortanın genel prensipleri içinde yeri olan bir durum değildir. Ben Raporlarımda " Araştırmacı Raporları ve İçeriği Beyanlar Adli Makamlar Önünde Alınmamış Olması Nedeninden " değerlendirmeye alınamadığını belirtirim ve bu gerekçe münhasıran bu belgeler için sonuca etkili olur.
Bununla beraber, birtakım tereddütler sigortalının sigorta güvencesinden yoksun kalma sonucunu da doğurmaz. O nedenle, hasar tazminat tesdiyesinin reddine ilişkin, kara taşıt araçları kasko sigorta genel şartlar teminat haricinde kalan haller birini ortaya koyamayan sigortacı, tazminatı tediye ile yükümlüdür. Yine genel şart gereği sigortacı, belgelerin kendisine tevdiinden itibaren 15 gün içinde tazminatın akibetini yazılı olarak sigortalısına bildirmeli idi. Bu ihlalin nedeni temerrüdün başlatılmamasına yönelik olmakla birlikte, konunun uzmanı bir BK Raporunda atıfla temerrüdün Ekspertiz tarihinden başlaması gerekeceğini belirtmesi halinde yargılamada ( Temyizde ) dikkate alınabilecektir.
Temerrüd başlangıcı sigorta hukukunda farklılık göstermektedir. Ancak,yol kazası olabilir derseniz, ticari faiz talepli ihtar çekebilirsiniz. Bir ihtimal, temerrüd düşme bakımından cevap da verilmeyecektir.
İyi Çalışmalar.