Mesajı Okuyun
Old 22-02-2011, 16:13   #3
Av.Özlem PEKSÜSLÜ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Canbazoğlu
Şiddetli geçimsizlik sebebine dayalı boşanma davası açtım, maddi manevi tazminat ve nafaka talebim oldu. 2 tanığım mahkemede dinlendi fakat tanık anlıtımları davayı ıspata yeterli değil. Davalı ise celsede boşanmayı kabul ettiğini ve fakat diğer maddi talepleri kabul etmediğini bildirdi. Evlilik 1 yıldan uzun sürmüştür.
Bu durumda tarafların boşanma iradesinin ortak olması, evliliğin 1 yıldan uzun sürmesi halinde "EVLİLİK BİRLİĞİNİN TEMELİNDEN SARSILMIŞ OLMASI" gerçekleşmiş midir ve dava sonunda mahkeme hakimi tarafların boşanmasına karar vermesi gerekir mi?

Sadece tarafların iradeleri ve evliliğin bir yıldan fazla sürmüş olması evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olmasınını göstermez.Tarafların tüm hususlarda anlaşmaları gerekir.Anlaşmalı boşanmalarda hakimin takdir yetkisi yoktur.
Fakat sizin davanız tüm hususlarda anlaşma gerçekleşmediği için çekişmeli olarak devam edicek ve mahkeme evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olduğuna kanaat getirse boşanmaya karar verecektir diye düşünüyorum.