Mesajı Okuyun
Old 21-02-2011, 21:20   #1
Yasemin Erbil

 
Varsayılan Aynı mahkeme kararında Tapu Dairelerinin farklı uygulamaları

Anlaşmalı boşanma sonrası mahkeme kararı ile yapılan mal paylaşımı sonrasında, eski eşim boşanma ilamı ile kendisine devir edilecek tapuları farklı iki tapu dairesinde tarafımın imzasına gerek kalmaksızın devir almıştır.
Ben ise kendi hakkıma düşen taşınmazı aynı şehirdeki diğer bir tapu dairesinde aynı mahkeme kararı ile devir alamamaktayım. Tarafıma gerekçe olarak Mahkeme kararında geçen " taşınmazın devir ve tesciline" kısmı gösterilerek işlem yapılmamakta yani devir için eski eşimin imzasına gerek duyulduğu ifade edilmektedir. Fakat aynı mahkeme kararıyla aynı şehirdeki farklı iki tapu dairesi benim imzama gerek duymaksızın eşim adına 2 taşınmazın devir işlemini gerçekleştirmiştir.

Müracatımdan itibaren yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen sözkonusu tapu dairesi, Bölge müdürlüğü ve Ankara Tapu genel müdürlüğü arasında yapılan yazışmalar bir neticeye varmamış ve bana halen her telefonda farklı bir gerekçe ile beklemem gerektiği ifade edilmektedir.

Sizden ricam bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında tavsiye de bulunmanızdır. Eşim kendi rızası ile devir için imza atmaya gelmediği için payıma düşen taşınmaz için tapu iptal davası mı açmam gerekiyor yoksa aynı mahkeme kararını farklı uygulattığı için Tapu dairesi Genel Müdürlüğünü mü, işlem yapan Tapu dairesi çalışanlarını mı yoksa mahkeme kararını farklı değerlendirmelerinden dolayı işlem yapmayan diğer tapu dairesi çalışanlarını mı mahkemeye vermeliyim ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.