Mesajı Okuyun
Old 21-02-2011, 17:24   #11
Ovacık

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Özlem PEKSÜSLÜ
Bu konuda bir karar da var Murat Bey,bulabilirsem ekleyeyim daha sonra.Ben de heyette üyeyim.Görevsizlik kararı yönünde oyumu kullanıyorum.Çünkü bahsettiğim kararda da belirtildiği gibi heyet, mahkemelerinin yerine geçip takibin devamına,tazminata vs karar veremez diye düşünüyorum.

Burda tüketicinin ilk başvuru yeri heyet olmalı bence.Ama durum daha sonra farkedilince itirazın kaldırılması heyetten isteniyor.

Özlem Hanım; Eklediğim Yargıtay Kararlarında da belirtildiği üzere, Görevsizlik kararı verilmesinin bir dayanağı bulunmamaktadır. Sanayi Bakanlığının görevsizlik kararı verilmeyip, itirazların esastan incelenmesi gerektiğine dair 20.07.2007 tarih B 14 0 TRK 0 00 00 00/21521 sayılı yazısı tüm hakem heyetleri ile birlikte sizin görevli olduğunuz heyete de gönderilmiştir. İsterseniz bir inceleyin. Ben ve Ankara'da bulunan İlçe Hakem Heyetlerinde görevli avukat arkadaşlarım itirazın iptallerini esastan inceliyoruz. (Diğer üyeler, bu incelemeyi yapamayacakları için maalesef bu konudaki yük avukatların omzunda)