Mesajı Okuyun
Old 18-02-2011, 11:47   #2
Avukaat

 
Varsayılan

iş kanunun m.25/II-e fıkrası gereğince işverenin iş sözleşmesini derhal fesih etme hakkı bulunmaktadır. müvekkiliniz bu hakkını olayı öğrendikten sonra 6 gün içerisinde kullanmalıydı. eğer bu süreye uyulduysa işçi eski iş kanunun 14.maddesi ve atıflarına göre kıdem tazminatı isteyemez.

sizin yapmanız gereken; işçinin zimmetine para geçirdiğini öğrendiğiniz tarihi belirtmeniz ve altı gün içerisinde işçinin sözleşmenin fesih edildiğini söylemeniz bu suretle ihbar sürelerine uyulmasının gerekmediği ve kıdem tazminatını işçinin hak etmediğini savunmalısınız.

işçinin sözleşmesinin feshi illaki noter kanalıyla veya adi yazılı olmasına gerek yoktur. sözleşmenin süresinde fesih edildiğinin işçiye sözlü olarak bildirildiğinin söyleyin. bu hususta tanık dinletebilirsiniz. ayrıca zimmetin kanıtlanması amacıyla işçinin banka hesapları ile kendi şirketinizin banka hesaplarının dökümünü isteyin (daha doğrusu zimmeti ispatlayın).

toplu iş sözleşmelerinde işçinin sözleşmesinin fesih edilebilmesi için disiplin kurul kararı olması gerektiğini hatırlıyorum ancak yanıladabilirim. sizin işçiniz toplu iş sözleşmesi ile çalışmaya başladı ise değerlendirmeyi baştan yapmak gerekecektir.

işçinin zimmeti sebebiyle uğramış olduğunuz zararları tazmin ettirme hakkınız da saklı bulunmaktadır.

kolay gelsin, saygılarımla....