Mesajı Okuyun
Old 17-02-2011, 13:26   #1
hakikiavukat

 
Mutlu Haksız fiilden sorumluluk , manevi tazminat miktarı

Müvekkilin evi yaşanan göçük olayı nedeniyle müvekkillerime ait 3 katlı binanın yatak odaları kısmına denk gelen arka duvarları hasar görüyor , göçük altında kalıp yaralananlar olduğu gibi yaralanmadan kurtulanlar da var. Şimdi maddi manevi tazminat davası açacağız. Aklıma takılan 2 husus var :

1-) Sorumlulardan biri müvekkilin evinin yanında inşaat için hafriyat alan yapan bir aile . İnşaat ruhsat sahibi R , ancak onun işlerini vekalet ile yürüten kardeşi K . Bu durumda K haksız fillden bizatihi sorumlu olur mu yoksa hem R hem de K birlikte mi sorumludur ?

2-) Manevi talep miktarında da müvekkil aleyhine vekalet ücretine hükmedilmesin diye endişeliyim. Şu aşamada 3 grup manevi tazminat isteyen müvekkilim var. Şöyle ki ;

A-) Göçük altında kalan , mucize eseri hafif yaralı olarak kurtarılan ve tüm çehiz eşyaları da göçük altında müvekkilim.

B-) Kendisine ait daire ve daire içindeki eşyalar hasar gören , yatak odası göçüğün etkisiyle kısmen yıkılan ve tevafuken kendisinin ve ailesinin hayatını yaralanmadan kurtaran müvekkilim.

C-) Kendisine ait daire ve daire içindeki eşyalar hasar gören , ancak yatak odalarında bir hasar bulunmayan , ailesi ile beraber olay anında mezkur dairede bulunan müvekkilim.

Tüm bu veriler tam bir değerlendirme imkanı vermese de siz değerli hukukçular bu olayda A,B,C grupları için reddedilmeyecek makul bir manevi tazminat miktraı olarak ne talep ederdiniz ?

Zaman ve emek harcayan tüm hukukçulara şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.