Mesajı Okuyun
Old 06-12-2006, 01:18   #128
Av. Can DOĞANEL

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ömer adaleti
prf.dr Melek Göregenli toplumu suçlu çıkarmış,sapıklarıda sanki suçları yokmuş da vatandaş günah keçisi haline sokmuş diyor,prof. Melek Göregenliye göre herkes bir şeyleri saklamak için suç unsurlarını yok etmek istiyormuş,muş muş muş,yani bu insan prof.olunca her şeyi doğrumu söylemiş oluyor,acaba

Okunan bir metin ancak bu kadar yanlış anlaşılabilirdi.. Bir bilim insanı oturmuş sosyolojik bir tahlil yapmış. Asla bir genellemeye gitmeden aile içi cinsel istismarın yaygın olduğundan, Toplumsal tepkinin nedenlerinden bahsetmiş. Olayın hukuki yönüne ve hele suç unsurlarına ise hiç girmemiş. Somut olay üzerinden bir yorum yapılmış ama asla somut olay örneklenip, detaylandırılmamış. Hele şu cümle üzerine söylenecek hiçbir şey yok.
Alıntı:

"Bu suçun aktörleri olarak gördüğümüz insanları yok etme girişimi, buna yönelik büyük arzu aslında suçun kaynağını görmekten rahatsız olduğumuzu gösteriyor. 'Bunları yok edelim, hayatlarımızdan çıkaralım' demek çok kolay bir yol. Öldükleri zaman zihnimizden gidecekler gibi. Suçun kaynağını görmekten kaçmak, bizi, kendimize, hayatlarımıza ve topluma bakmaktan kurtarıyor."

Aynı bölümde çok yukarılarda anne baba ve adaylarına bazı sorularım olmuştu. (78 nolu mesaj) Hiç kimse üzerine alıp cevaplamadı. Toplumsal kolaycılığımıza uygun düşen görmezden gelme refleksinin ispatıdır.