Mesajı Okuyun
Old 14-02-2011, 12:39   #1
songemi

 
Varsayılan Avukat Hakkinca GÖrevİ KÖtÜye Kullanma Ve Resmİ Belgede Sahtecİlİk

Merhaba Sayın Meslektaşlarım
Müvekkil meslektaşım bir şirketin çek takiplerini yapmaktadır. Müvekkili şehir dışında olduğu için çekleri müvekkil adına ciro etmektedir. Dava konusu olayda cirantalardan biri meslektaşımı şikayet ederek takibe konulmaması gerektiğini, şirket sahibinin durumdan haberdar olduğunu belirtmiş, şirket sahibide avukata ciranta hakkında takip açılmayacağını belirttiğini ama avukatın kendisinin bilgisi dışında çeki ciranta hakkında da takibe koyduğu şeklinde ifade vermiştir. Birde çek bankaya ibraz edildikten sonra meslektaşım tarafında şirket adına ciro edilmiş, ancak ciro bankanın karşılıksız kaşesi vurmasından sonra ciro edildiği halde imza kaşenin altına atılması gerekirken üstüne atılmıştır. Meslektaş hakkında Savcılıkça görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik suçlaması ile dava açılmıştır.
1- Öncelikle müvekkilin genel vekaletnamede her türlü evrakı şirket adına imzalama ve ahzu kabz yetkisi bulunmaktadır. Bu durumda meslektaşımın çeki şirket adına ciro etmesi herhangi bir suç teşkil eder mi?
2- Müvekkil şirket tarafından cirantanın takip edilmeyeceği hususunda hiçbir yazılı belge verilmediği halde sözlü olarak beyanda bulunulmuş olması cirantaya takip açılmayacağı hususunda meslektaşım aleyhinde ceza verilmesine yeterli midir?(ki meslektaşım sözlü olarak da böyle bir beyanın olmadığını belirtmektedir)
3- Bankanın çeke karşılıksız kaşesi vurulduktan sonra karşılıksız kaşesinin altına değilde üstüne meslektaşım tarafından müvekkili adına ciro edilmiş olması herhangi bir suç oluşturur mu? Meslektaşım hakkında iddianame düzenlenmiş olduğundan savunma yapabilmek için içtahat bulmaya çalışıyorum, elinizde içtihat olması halinde paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.