Mesajı Okuyun
Old 11-02-2011, 13:14   #1
AV.SEDAT

 
Varsayılan İlginç Bir Muris Muvazaası..

Müvekkiller, babalarından kalan bir parselde iştirak halinde malik iken, imar uygulaması ile iki imar parseli oluşuyor, birinde abi kardeş iki müvekkil %50-50, diğerinde de müvekkilin annesi ile diğer kardeş yine %50-50 hissedar oluyorlar..

Bir süre sonra anne ve kız kardeş, kendi parsellerini kat karşılığı GSVS ile müteahhide veriyorlar. Ancak hisseleri eşit olmasına rağmen sözleşme gereği anne düşük şerefiyeli 3 daire, abla ise yüksek şerefiyeli 4 daire alıyor. Yani anne arka tarafa bakan giriş ve en üst kattan 3 daire alırken, abla ön tarafa bakan ve ara katlardan 4 daire alıyor... Totalde kız kendi hissesi için 250 liralık 4 daire alırken, anne ise 150-200 liralık 3 daire alıyor. Anne açıkça kızına 400 lira civarında malvarlığı aktarmış.

Anne geçen yıl vefat ediyor. Şimdi muvazaa nedeniyle dava açmak istiyoruz ancak; neyi talep edeceğimi bir türlü netleştiremiyorum.

KKİS'nin feshini isteyemem, onu dava etmek için yükleniciyi taraf yapmam gerekir...,

Tapu iptal ve tescil istemek konusunda da tereddütlerim var, ne talep edeceğim, mal sahiplerine kalan 7 dairenin tamamında anne-kız %50 ortaklık tescili mi isteyeceğim? KKİS nin sağ kalmasını, ancak intikallerin iptalini mi? Bu arada kendi malımızın tapusunun da iptalini mi talep edeceğiz?

Şöyle bir talepte bulunsam; ideal dağılımla mevcut dağılım arasındaki değer farkı, kaçırılan mal bedelidir. Bu bedelin 2/3'ü de müvekkillerimin miras hisseleridir. bu bedelin davalıdan alınıp davalılara ödenmesi...

Yorumlarınızı, tecrübelerinizi bekliyorum.