Mesajı Okuyun
Old 11-02-2011, 12:43   #7
AV.SEDAT

 
Varsayılan

"Birlikte ve ayrı ayrı temsile yetkili olmak üzere..."

Böyle bir ibare olması lazım vekaletnamelerde... Çoğu noterin tip vekaletnamelerinde bu var. Sizin vekaletnamelerinizde de varsa, avukatlık hukuku anlamında müstakilen iş görmeniz sorun yaratmaz. Azil de her biriniz için ayrı ayrı yapılmalıdır.

Vergi hukuku açısından devam etmekte olan ve önceki işvereninizce muhasebeleştirilmiş dosyalarla ilgili bir problem çıkacağını sanmıyorum. Yeniden vekaletname koymanıza gerek olmadığı için; yeniden muhasebeleştirilmesine de gerek yok.

Yeni açacağınız dosyalarda da müşterek vekaletname ancak diğer avukatın da o dosyada işlem yapması hali - ki niye olsun böyle birşey - dışında sıkıntı olmayacaktır.

Sadece küçük bir yerde çalıştığınız için, kayıtları vekaletnameye göre yapan bazı memurlar, dosyaları Uyap'a bazen daha eskiden tanıdıkları işvereniniz adına kaydedebilirler. Bu da eski işvereninizin tepkisini çekebilir Bunu engellemek için ibraz ettiğiniz suretlerde eski işvereninizin adını çizebilirsiniz.

Biz eski ortaklarımla ayrıldıktan sonra böyle bir sıkıntı yaşadık, ben artık davalarda vekaletnameleri çizerek veriyorum. İcralarda da zaten programdan adlarını kaldırınca basılan suretlerde isimleri hiç gözükmüyor.