Mesajı Okuyun
Old 11-02-2011, 12:27   #2
Av.Ferahfeza

 
Varsayılan

Sayın konuk,

Öncelikle geçmiş olsun.
Siz CMK nın 158 maddesine uygun olarak şikayetinizi yapmışsınız. Bir Suçun İşlendiğini Öğrenen Cumhuriyet Savcısı:

CMK - Madde 160 - (1) Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hâli öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar.


(2) Cumhuriyet savcısı, maddî gerçeğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için, emrindeki adlî kolluk görevlileri marifetiyle, şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplayarak muhafaza altına almakla ve şüphelinin haklarını korumakla yükümlüdür.

Yine Cumhuriyet savcısı ,

CMK-170/(2) Soruşturma evresi sonunda toplanan deliller, suçun işlendiği hususunda yeterli şüphe oluşturuyorsa; Cumhuriyet savcısı, bir iddianame düzenler.

ve böylece sizin yaşadıklarınızla ilgili kamu davası açılmış olacaktır.
Sorularınıza gelince; bu soruşturma süresinin ne kadar olması gerektiği yönünde yazılı bir kural ya da kanun bulunmamaktadır. Her olayın özelliğine göre değişebiliyor bu süre. Savcılık yürüttüğü soruşturmayı bir an evvel sonuçlandırmaya çalışır. Tabi ki sizin ya da hukuki desteği için başvurduğunuz avukatın soruşturma aşamasındaki takibi de yararlı olacaktır.
Ayrıca, yaşadıklarınızla ilgili olarak elinizde bulunan tüm delilleri her aşamada sunabilirsiniz ki ne kadar erken sunarsanız o kadar iyi olur. Rapor almak da buna dahil. Ayrıca şunun da belirteyim yaşadıklarınızla ilgili kısa zaman içinde alacağınız rapor ruh halinizle ilgili daha fazla veri sunabilecektir.
Tekrar belirtmekte fayda gördüğümse şu, uzmanlık gerektiren bu konularda hak kaybına uğramamanız için bir avukatın hukuki yardımını alınız.
Saygılarımla