Mesajı Okuyun
Old 10-02-2011, 11:54   #6
cesur_yürek

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.hllsr
merhabalar. açtığımız bir boşanma davasında, yargılamanın ilerlemesiyle, davacının zina, evi terk etme, kötü muamele vs boşanma nedenlerinde ağır kusurlu olduğu duruşmalarda saptanmıştır. davalının tek kusuru yılar önceki karşılıklı geçimsizlik olarak görülmektedir. davalı nafaka, tazminat talep etmekte olup, davanın reddini de talep etmektedir. kusurlu olan davacının davasının kabulü yönünde yargıtay kararı göndererek yardımcı olurmusunuz?? saygılar.

Şayet davacının tam kusurlu olduğu saptanırsa davanız reddedilecektir.Boşanmaya karar verilebilmesi için davalının da boşanmaya sebebiyet verilen olaylarda az da olsa kusurlu olduğunun saptanabilmesi gerekmektedir.Boşanma davası reddedildiği takdirde tazminata karar verilmesi mümkün değildir.Ortada boşanma davasından önce açılan bir nafaka davası bulunmadığı durumlarda hükmedilen tedbir nafakasına boşanma davasının açıldığı tarihten boşanmanın reddine dair kararın kesinleşmesine kadar devam edilecek şekilde karar verilecektir.

Boşanma davanız reddeolursa ,Boşanma yönünden kararı temyiz etmeyerek kesinleştirmenizi ve 3yıllık bekleme süresini beklemenizi tavsiye ederim.

Saygılar.