Mesajı Okuyun
Old 07-02-2011, 14:26   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Serkan KKAYA
Öncelikle Merabalar....
karşıma gelen olayda bir işletmenin işletme hakkının taraflar arasında yapılan bir protokol ile belli bir süreliğine devri söz konusu.
burada doğan husumet: işletme hakkını devralan 'kiracı' nın kendi kira süresinde işletmeyi ihmal edip işleri çalışan işçilere bırakıyor...sözleşmesi sona ermek üzereyken iş takip kartlarına ulaşıp işyerinin kendisin taraf olduğu kira sözleşmesi süresince yapmış olduğu tüm işlerin tahsilini kendisine verilmesi için işletme hakkını devreden işletme sahibine dava açıyor.
işletmesini devreden şahsın bu dönemde işletmeyle tek ilişkisi kira bedelini tahsil edebilmek.
aklıma ilk gelen taraf husumeti... ancak işletme hakkının salt protokolle devri somut olayda ne tür hukuki mahiyetler doğuruyordur? Şimdiden teşekkür ederim.

Sorunuz pek anlaşılmıyor sayın meslektaşım. İşletmeyi devralan kişi, devir konusu yerin kendisine teslim edilmediğini mi iddia ediyor? Yoksa devredildikten sonra geri alındığını mı?

İşyerini protokol çerçevesinde devralan kişi işletmeyi kendi işçilerine bırakıp gittiği halde neden devreden kişiden gelir talep etsin?

Anlatımınızda bazı eksikler olmalı diye düşünüyorum.

Bu arada taraflar arasında bir protokol varsa ve protokole aykırılık iddiası protokolün diğer tarafı olan devredene karşı dile getiriliyorsa husumet itirazında bulunamazsınız kanaatindeyim.