Mesajı Okuyun
Old 07-02-2011, 13:20   #2
Av.Özlem PEKSÜSLÜ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.meric
Herkese merhabalar. Tüketici mahkemesinde açtığımız ayıplı aracın misli ile değiştirilmesi yönünde ki davayı kazandık. Ancak hükmün icrası esnasında bir takım sıkıntılarla karşılaşabileceğimizi düşünüyorum. öncelikle araç 2007 model ve şu anda davalıda ilgili aracın aynısı mevcut değil. Bu durumda İİK. 24 uyarınca aracın bedeli tespit edilecek. Ancak bu tespit yapılırken miktar neye göre belirleniyor?

İkinci olarak ise biz davayı açarken dava dilekçesinde ki ilk talebimiz "aracın Misli ile değiştirilmesi" ikinci talebimiz ise " bunun mümkün olmaması halinde araç bedelinin faizi ile birlikte iadesi"

Buna dayanarak mahkemenin aracın değiştirilmesinin mümkün olup olmamasını dava sırasında araştırması ve eğer mümkün değilse ikinci talebimiz yönünde karar vermesi gerektiğinden bahisle hükmü temyiz etsek bir sonuç elde edebilirmiyiz. Görüş ve paylaşımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Bu konuyu stajdayken ebey araştırmışıtım ama aklımda kaldığı kadarıyla yazıyorum,umarım yanlış hatırlamıyorumdur.Mahkemede karar aynen belirttiğiniz gibi çıkıyor.Sonraki işlemler icra müdürlüğüne kalıyor dolasıyla.Aynen mümkün de olamayacağına göre bilirkişiye gidiyor dosya.Bedel bizde o zaman nedeyse 2011 model aracın bedeli kadar gelmişti.O şekilde de bedel tahsil edildi.