Mesajı Okuyun
Old 05-02-2011, 21:34   #2
Av.Ferahfeza

 
Varsayılan

Sayın konuk,
Velayetin babaya verilmesi yönünde çıkan karardaki gerekçelerin somut olay nedeniyle ortadan kalkması yani velayetin size verilmesini gerektirecek bir değişiklik sözkonusu olması halinde velayet hakkının değiştirilmesini talep ve dava edebilirsiniz. Türk Medeni Kanunu'nun "Durumun değişmesi" başlıklı maddesinde:

MADDE 183.- Ana veya babanın başkasıyla evlenmesi, başka bir yere gitmesi veya ölmesi gibi yeni olguların zorunlu kılması hâlinde hâkim, re'sen veya ana ve babadan birinin istemi üzerine gerekli önlemleri alır.

demektedir. Maddede yazılı nedenlerin yanısıra sizin bahsettiğiniz durum da eğer küçüğün menfaatlerine aykırıysa ve bakımının ihmali sözkonusu ise mahkemeye başvurarak velayet hakkının değiştirilmesini dava edebilirsiniz. Bu durumu her türlü yasal delil ile ispatlamanız mümkündür.
Ancak hukuki işlerinizin hallinde bir avukattan hukuki destek almanızda hak kaybına uğramamanız bakımından fayda vardır. Eğer ekonomik durumunuz buna el vermiyorsa bu durumu belgeleyerek bulunduğunuz yer barosunun adli yardım servisine başvurarak avukat atanmasını isteyebilirsiniz.
saygılar