Mesajı Okuyun
Old 04-02-2011, 00:05   #8
mnguckaya

 
Varsayılan

Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu
Madde 459 - İki tarafın isim ve sıfat ve neticei iddialarına mütaallik hatalar ve esas hükümdeki hesap hataları kendilerinin istimaından sonra mahkeme tarafından tashih olunur. Tashih olunan cihet hüküm zirine yazılır.

Alıntı:
Vekalet ücretinden şahsen sorumlu olmanız mümkün değil. Borçlu olarak vekil gösterilemez. Gönderilen icra emrinin iptali talebi ile İcra Mahkemesine şikayette bulunursanız lehinize karar çıkacaktır.
Sayın Yeshilimin görüşüne katılıyorum.

Yerel mahkemenin kararındaki taraf hatasını düzeltmek için Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun 459. maddesini kullanarak yerel mahkemeden tashih isteyebilirsiniz.





SULH 1. MAHKEMESİ SAYIN YARGIÇLIĞINA

ANTALYA





DOSYA NO : 2007/...... Esas
2010/...... Karar

TASHİH İSTEYEN
DAVALI :

VEKİLİ : Av.

DAVACI :

VEKİLİ : Av.

DAVA KONUSU : Tazminat

TALEP KONUSU : Sayın Mahkemenizin, ......./......./2010 gün ve 2007/......... Esas, 2010/.......... Karar sayılı kararının aşağıda belirtilen bölümünün düzeltilmesine karar verilmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR :


1) Mahkemenizin yukarıda esas ve karar numarası yazılı dosyasının, “....../......./.2010” tarihinde verilen kararını, icraya koyacağımız zaman gerekçeli kararda yanlışlık olduğunu fark ettik.
Şöyle ki; gerekçeli kararın hüküm bölümünün dördüncü maddesinde “ Davalı davada kendini bir vekil ile temsil ettirmiş olmakla AAÜT 12. Maddesine göre belirlenen 500,00-TL VEKALET ÜCRETİNİN davacıdan tahsili ile davalıya verilmesine” yazılması gerekirken sehven “ Davalı davada kendini bir vekil ile temsil ettirmiş olmakla AAÜT 12. Maddesine göre belirlenen 500,00-TL HARCIN davacıdan tahsili ile davalıya verilmesine” şeklinde yazılmıştır . Bunun bir yazım hatası olduğu açıktır.

2) Yukarıda açıkladığımız nedenlerle tashih istemek zarureti, hasıl olmuştur.


HUKUKİ SEBEPLER : HUMK m. 455 ve sair mevzuat

SÜBUT DELİLLER : Dava dosyasında bulunan gerekçeli karar.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah ettiğimiz sebepler nedeniyle; gerekçeli kararın hüküm bölümünün dördüncü maddesinin “ Davalı davada kendini bir vekil ile temsil ettirmiş olmakla AAÜT 12. Maddesine göre belirlenen 500,00-TL VEKALET ÜCRETİNİN davacıdan tahsili ile davalıya verilmesine” olarak düzeltilmesine karar verilmesini vekâleten saygılarımızla arz ve talep ederim. 11.01.2011

TASHİH İSTEYEN

DAVALI

..........
VEKİLİ
Av. ..............