Mesajı Okuyun
Old 03-02-2011, 19:19   #17
Av.Fatih KISA

 
Varsayılan

Gerçekte var olan bir vekaletin aslı gibidir onayının yapılıp yapılmaması gerçek durumu değiştirmeyecektir. Bu şekilde örneği alınmış veya fotokopisi çekilmiş bir vekaletin aslı gibidir onayının olmaması, gerçek dünyada hiçbir değişiklik yapmayacaktır. Dolayısıyla da gerçek dünyada değişiklik yapmayan bir imza-paraf ile gerçekte var olan bir belgenin aslına uygun olduğunun onaylanmasında, şüphe doğuran bir durum ortaya çıktığında kontrol imkanı vardır. Aslı Noterce onaylanıp tanzim edilmiş bir belgenin avukat tarafından değil, sekreter tarafından onaylanması-paraf edilmesi, olsa olsa lüzümsuz bir iştir.Hiçbir etkisi yoktur. Sanığın haklarını etkilememiştir.Mahkemeyi yanıltmamıştır. Şikayetçinin haklarına zarar vermemiştir. Yani maddi dünyada hiçbir değişiklik yapma yeteneği yoktur.

Kaldı ki Ceza Hukukunda vekaletname Sanık yönünden zorunlu bir belge değildir ve Sanığın Avukatı müdafii olarak tayin ettiğini belirtmesi veya bu yönde talimat vermesi yeterlidir.

Vekaletin onaysız verilmesi ile onaylı verilmesi dosyada ve taraflarda veya yargılama makamında hiçbir olumlu veya olumsuz sonuç yaratmaz.