Mesajı Okuyun
Old 03-02-2011, 09:53   #2
Av.Fatih KISA

 
Varsayılan

Şöyle özetlemeye çalışalım.
Takibe dayanak ilam da, neye hükmedilmişse; icra emri o ilama uygun olarak hazırlanmalıdır. İcra emri içeriğinde ilamın hüküm fıkrasına aykırılık varsa, icra emrinin iptali mümkündür. Açıklamanızdan mirasçıların payları oranında tenkise karar verilmiştir ibaresinden, icra emrinin ilama aykırı hazırlandığı sonucunu çıkarıyorum.

İlamı tehiri icra talepli olarak temyiz etmeniz için illaki tebliğini beklemek zorunda değilsiniz. Sonradan tebliğ yapılmak üzere tebliğden önceki temyiziniz geçerlidir. Takibin durmasını sağlamak için ilamı tehiri icra talepli olarak temyiz ettiğinize ilişkin Mahkemesinden alacağınız yazıyla, icra müdürlüğüne gidip, istenilen teminatı yatırmanız veya dosya borcunu dosyaya ödemeniz halinde; icra Müdürlüğü Size Yargıtaydan tehiriicra kararı getirmek için süre verecektir. (Genellikle dosyanın Yargıtay'a sevk tarihinden itibaren 90 günlük bir süre verilir)

Sadece ilamda ödenmesine hükmedilen alacakkalemlerine faiz talep edilebilir. Örneğin asıl alacak, yargılama gideri, vekalet ücreti gibi kalemlere faiz talep edilebilir. Eğer ilamda faizin başlama tarihi belirtilmiş ise bu tarihten, yoksa karar tarihinden itibaren faiz işletilebilir. Faiz hesabı yanlış ise veya ilama aykırı ise şikayet yoluna gidebilirsiniz.