Mesajı Okuyun
Old 26-01-2011, 10:57   #3
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Alıntı:
3 tanede çocugum var şuan eşimin ailesi bakıyor ve velayetlerini eşime vermeyı düşünuyorum çocuklarım belli bir yaşa gelene kadar sizce bu düşüncem doğru mu?

Çocuklarınızın velayetlerini daha sonra babalarından alabilmeniz için, çocuklarınız için baba yanında kalmanın tehlike ve zarar doğuruyor olması lazımdır.

Yani çocakların akli, bedeni veya ruhi bir zarar görmesi durumu varsa veya ihtimali mevcutsa velayetin babadan alınıp, size verilmesi için dava açmanız mümkündür. Ve bu iddialarınızı ispatlamanız halinde velayetlerin size verilmesi olasıdır.

Çocukların belli bir yaşa gelmeleri demişsiniz, bu durumda çocuklar kendilerini ifade edebilecek yaşta olacaklardır (8 yaş ve sonrası). Mahkemede çocukların görüş ve istekleri önemli olacaktır.

Velayette asıl olan çocukların yararıdır. Bu sebeple anne ve babanın her ikisinin de velayeti istemesi halinde asıl çocuklar için iyi doğru olan nedir ona bakılacaktır. Yine kardeşlerin birbirinden ayrılmamasına da özen gösterildiğini hatırlatalım.

SONUÇ : Boşanma davası içinde velayet talebinde bulunmazsanız, velayetleri almak için haklı sebep beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Tekrarla bir avukattan doğrudan destek almanız yararınızadır.

Saygılarımla,