Konu: Marka hukuku
Mesajı Okuyun
Old 24-01-2011, 18:12   #1
vkguzel

 
Varsayılan Marka hukuku

Öncelikle merhaba

Müvekkilim yaklaşık 2 sene önce çalıştığı şirketten ayrılıp aynı sektörde bir şirket kuruyor. "Ticaret ünvanından farklı olarak bir işletme adı" ile faaliyet gösteriyor. Ne ticaret ünvanının ne de işletme adının aki çalıştığı yer ile uzaktan yakından ilgisi yok.

2 sene sonra işletme adını tescil ettirmek için TPE başvurduğunda kendisinden çok kısa bir süre önce başka birinin başvurusu olduğunu görüyor. Başvuru sahibi bir şahıs ve haricen alınan bilgilere göre eski çalıştığı şirket ile bağlantısı olduğunu öğreniyor. Eski şirketi kötüniyetli olarak müvekkilin kullandığı ve marka tescili için yapmış olduğu "isim" için başvuruda bulunmuş. Bu hususla ilgili olarak gerekli itirazla mevzuatta belirlenen usulde yapılacak. TPE bir karar verecek.

Benim sorum şu; yukarıda bahsettiğimiz itirazlar olumsuz sonuçlandığında biz bunları yetkili ve görevli mahkemede dava konusu yapacağız. Mahkeme süresince, kötüniyetli başvurucunun başvurusu tescil edilip hukuki olarak sonuç doğurmaya başlayacak mı? Yani açtığımız dava sonuçlanıncaya kadar, karşı taraf tabelamızı indirebilir mi? web sitemizin faaliyetini durdurabilir mi?
Yoksa bu koruma tarafımızdan açılan davadan sonra mı başlar.?

Merak ettiğim husus bu, şimdiden teşekkür ederim.